€ 0 la € 3,750,000

Mai multe opțiuni de căutare
Am găsit 0 rezultate. Vezi rezultate
Căutare avansată

€ 0 la € 3,750,000

Mai multe opțiuni de căutare
am găsit 0 rezultate
Rezultatele căutării dvs.

Teren cu Put natural cu apa geotermala ce izvoraste de la peste 2000 m

Exclusivitate
DCIM/100MEDIA/DJI_1309.JPG

€ 499,000

Chișineu Criș, Jud. Arad,
,

adauga la favorite 
Id-ul Proprietății: 18799
Preț: € 499,000
Suprafață teren: 30,000 m2

Despre această proprietate

În continuare, ne face o deosebită plăcere să vă prezentăm spre achiziție un teren de 3,5 ha pe care izvorăște un puț natural cu apă geotermală de la o adâncime de peste 2000 m. Proprietarul actual al terenului deține drepturile legale de exploatare a puțului si a apei provenite din puț pentru o perioada de 49 ani. Temperatura apei geotermale la sursa puțului este de 131 grade celsius, iar la suprafață ajunge la 59 grade celsius.” Energia geotermală este o formă de energie regenerabilă derivată din căldura emanată din interiorul Pământului prin roci și fluide subterane.

Ea face parte din clasa energiilor regenerabile/verzi. ” Acest puț are toate ingredientele necesare pentru a transforma orice afacere care va fi ridicată pe acest teren într-un succes. Mărimea și dimensiunile terenului sunt generoase, iar temperatura și conținutul apei sunt ideale pentru a se putea construi un complex hotelier balneoclimateric, cu piscine cu apă geotermală, o casă de bătrâni de lux, cu tratamente geotermale, o centrală electrică geotermală, se pot construi sere, pescărie, fermă, hale sau alte clădiri care să fie încălzite cu apă ce iese din puț, la costuri aproape de 0 lei, lucru care ar contribui considerabil la profitabilitatea afacerii.

Apa geotermală care curge din puț are efect curativ, fiind indicată pentru tratarea diferitelor afecțiuni, precum reumatismul degenerativ, abarticular și inflamator cronic, la afecțiuni posttraumatice, neurologice periferice cronice și ginecologice cronice. Puțul se află în județul Arad, la o distanță de până în 1000 m față de drumul județean. Terenul pe care se află puțul este plan și nu sunt construite clădiri pe suprafața lui, iar rețeaua de curent electric se află la drumul național.

Toate avantajele prezentate mai sus sunt extrem de importante dacă ne raportăm la timpul și costurile pe care le-ar avea un investitor cu deschiderea unei afaceri folosind resursele unui puț cu apă geotermală, de la costurile care le-ar avea cu un foraj de o adăncime ce depașește 2000 m (costurile cu forarea unui puț la o astfel de adâncime, în funcție de complexitatea lui, poate ajunge până la valori de 3.000.000 euro), până la conectarea afacerii la utilități și obținerea autorizațiilor de exploatare. Imediat după ce noul proprietar va achiziționa acest puț, va putea alege să exploateze această comoară naturală, inestimabilă, în diferite domenii de activitate, fără a mai pierde timp, resurse si bani.Clima zonei este continentală cu influențe mediteraneene, temperatura poate ajunge la -8’ C iarna și la 37’ C vara, iar precipitațiile medii se înscriu între 576-634 ml/m2.

Direcția vânturilor dominante este spre nord-est cu frecvențe mai accentuate primăvara și toamna. Datorită altitudinii medii coborâte, se înregistrează valori ridicate ale presiunii atmosferice (cca 1.000 mb). Zona de intensitate seismică este E ,ks=0,12, tc=0,7.Puțul are avizul Apelor Române, aviz D.S.P., autorizație A.N.R.M și nu este expus surselor de radiații. Exploatarea puțului nu intră sub incidența convenției privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier, amplasamentul este descărcat din punct de vedere al patrimoniului cultural și arheologic și nu intra sub incidența regimulului ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

Amenities and Features

Apă termală
Curent monofazic
Curent trifazic
Gaz

Contactează-mă

Planificați o prezentare?
Puteți răspunde la mesaje private din pagina „Inbox” din contul de utilizator.
  • Căutare Avansată

    € 0 la € 3,750,000

    Mai multe opțiuni de căutare
  • Calculator Rate Credit Ipotecar

Comparați anunțurile