fbpx
faceti click pentru a activa zoomul
Cautare...
Nu am gasit rezultate
deschide harta
Vezi Harta Rutiera Satelit Hibrid Teren Locatia mea Ecran complet Prev Urmatorul

0 € la 4,000,000 €

More Search Options

0 € la 5,000 €

More Search Options
Am gasit 0 rezultate. Vezi rezultatele
Cautare Avansata

0 € la 5,000,000 €

More Search Options
am gasit 0 rezultate
Rezultatele cautarii

Cat te costa tranzactia unei proprietati?

Postat de admin pe 4 iunie 2018
| 0

Cat te costa tranzactia unei proprietati?

 

Ti-ai pus pana acum aceasta intrebare? Daca nu, cred ca ar trebui sa o faci, fiindca costurile pot sa cuprinda, pe langa valoarea care ai negociat-o cu cumparatorul, multe alte cheltuieli suplimentare. Atunci cand calculam valoarea de vanzare a unei proprietati ar trebui sa mai ti cont si de costuri precum:

 • Taxe notariale (maxim 3% (pentru imobile achizitionate de mai putin de 3 ani), iar cumparatorul plateste doar contractul de vanzare cumparare)
  Cat te costa tranzactia unei proprietati?

  Cat te costa tranzactia unei proprietati?

   

 • TVA la achizitia unui imobil nou (19%)

 

 • Comisionul firmei de imobiliare (intre 2% si 6%)

 

 • Locul de parcare

 

 • Spatii comune si unele terase (costuri care pot ajunge pana la 40% din valoarea apartamentelor)

 

 • Datorita costurilor ridicate cu schimbarea instalatiilor si renovarea spatiilor, costurile cu achizitia unei proprietati vechi poate de multe ori sa ajunga sa te coste mai mult decat una construita recent.

 

 • Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi porprietatea prin intermediul unui credit, pe langa avans si ratele lunare, trebuie sa fi atent si la alte  comisioane, asigurari si garantii. Costurile pot creste si cu 2,5%. Nu te sfii sa ii ceri reprezentantului bancii o calculatie care, pe langa clasicele rate, sa includa toate comisoanele, asigurarile si taxele bancii. Tinand cont de problemele cu care se confrunta persoanele care au fost creditate acum cativa ani, iti recomand sa insisti sa ti se faca o calculatie la un grad de risc maxim de crestere al inflatiei, tinand cont de maximele inregistrate vreodata, pentru a sti care ar putea fi cele mai groaznice scenarii care pot aparea din cauza fluctuatiei inflatiei din Romania si implicit va duce la cresterea indicelui euribor sau robor, dupa caz.

 • Atunci cand vine vorba de renovari si amenajari, costurile variaza in functie de gusturi. Poti apela la un designer experimentat care, in cazul in care te gandesti sa investesti mai mult de 5000 euro, te-ar putea ajuta sa folosesti bugetul intr-un mod mult mai eficient, cu impact maxim in exploatarea spatiului existent si scoaterea in evidenta a colturilor intunecate, ar putea chiar sa iti reduca costurile cu lucruri care tu probabil le-ai achizitiona si ulterior le-ai arunca.
Cat te costa tranzactia unei proprietati?

Cat te costa tranzactia unei proprietati?

Iti recomand sa iei in calcul toate aceste costuri, adaugati o marja de eroare de 10-15% si pregateste-te de cateva saptamani de renovari si mutari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparati ofertele