fbpx
Cautare Avansata

0 € la 5,000,000 €

More Search Options
am gasit 0 rezultate
Rezultatele cautarii

6 RISCURI pe care vi le asumati atunci cand vindeti, inchiriati sau cumparati SINGUR o proprietate

Postat de admin pe 7 noiembrie 2018
| 0

6 Riscuri pe care vi le asumati atunci cand vindeti, inchiriati sau cumparati singur o proprietate

Domeniul imobiliar, deși este un domeniu cu care interacționăm zi de zi și la care visam de multe ori cu ochii deschiși, reprezinta unul dintre cele mai vaste și mai dinamice domenii de pe piața. Este un domeniu cu legi neclare, într-o continua schimbare, unde stabilitatea preturilor este incerta, iar riscurile de siguranța personala și de a face o afacere proasta va pândesc la fiecare pas.

V-ați gândit vreodată ce presupune sa faceți cu adevărat o tranzacție imobiliara?

Tranzacțiile imobiliare se pot face intre persoanele direct implicate, fizice sau / si  juridice, fără un intermediar, dar dați-mi voie sa va pun o întrebare:

Ce ați spune dacă ați fi putut câștiga mai mult de pe urma vânzării sau închirierii proprietății dvs sau ce ati spune daca ati fi putut cumpara sau inchiria la un pret mai mic noul imobil caruia sa ii spuneti cu drag acasa?

V-am adresat aceasta intrebare pentru ca, statistic vorbind, atunci cand aducem in discutie beneficiile financiare ale unei tranzactii imobiliare, atentia celui implicat creste exponential.

Acum ca am reusit sa va atragem atentia, am dori sa va prezentam ce este cu adevarat important atunci cand ne hotaram sa vindem, sa inchiriem sau sa cumparam o proprietate.

 

1. Existenta riscului de siguranta personala, atat pentru dvs., cat si pentru familie

Înainte de toate, trebuie luat in calcul mediul in care este realizata  tranzactia, mai exact care este gradul de risc personal asumat de cei implicati. Cati dintre cei implicati intr-o tranzactie facuta personal cer o copie dupa buletinul clientului sau al proprietarului, atunci cand doresc sa achizitioneze, sa inchirieze sau sa vanda o proprietate? Cati se gandesc ca ar putea avea in fata o persoana rau intentionata? Cati au urmat cursuri de autoaparare sau isi iau masuri de precautie pentru a putea iesi dintr-o situatie periculoasa? Cati proprietari se asigura, inainte de a lasa un strain in casa, ca acea persoana este bine intentionata?

Aici intervenim noi, firmele de imobiliare care tin cont de toate aceste aspecte. Noi iti salvam timpul, banii si nervii, selectand o parte din cei ce urmeaza sa va treaca pragul si ne asiguram ca in casa proprietarului vor intra doar persoane autorizate.

Prin faptul ca noi suntem cei care prezentam proprietatea, suntem constienti ca ne asumam si o parte din riscuri.

 

2. Riscul pierderii financiare intr-o negociere cu un cumparator sau vanzator experimentat

Sunt sigur ca sunteti de acord cu mine cand spun ca atunci cand negociezi cu un expert in domeniu imobiliar sau in arta negocierii, sansele sa faci o afacere proasta sunt destul de mari.

Aici este cel mai mare plus pe care il poate aduce o firma de imobiliare. Experienta acumulata pe teren, prin vizualizarea atator proprietati si prin interactionarea cu atatea situatii, iti crează un inevitabil, cum ii spun unii, „defect profesional”. Practic, de la un moment dat, începi sa vezi tot, toate defectele, toate avantajele, toate perspectivele. Aceste lucruri le dobandim doar participand la diverse cursuri de vanzari, informandu-ne permanent despre toate modificarile legislative in domeniu, fiind la curent cu noile trenduri si statistici in domeniul imobiliar, iar lista poate continua. Toate acestea sunt greu de dobandit daca nu treceti prin ele, si din nou ajungem la aceasi concluzie, sansele sunt minime sa faceti fata unei negocieri cu un agent imobiliar experimentat.

Chiar si daca sunteti specializat si aveti succes intr-un alt domeniu de vanzari, acest lucru nu va ofera avantaj in fata unui agent imobiliar sau un client experimentat, asa cum, cu siguranta, nici agentul imobiliar sau clientul nu ar avea vreo sansa in a negocia un produs sau un serviciu pe care dumneavoastra il stapaniti.

 

3. Riscul de a fi fraudat sau inselat

Faptul ca este necesara experienta in a citi un Extras de Carte Funciara si a afla cine este de fapt si de drept proprietarul, faptul  ca trebuie sa va asigurati la diferite institutii de actualitatea datelor si daca proprietatea este intabulata, sunt doar cateva amanunte care daca nu stiti sa le descifrati  sau daca nu ati incheiat un contract care sa va acopere riscul unei fraude, riscati sa pierdeti tot.

 

 

 

 

4. Riscul de a nu face o evaluare corecta a proprietatii inchiriate sau scoase la vanzare

Un alt aspect care cantareste enorm in negocierea unui pret corect  este EVALUAREA REALA a proprietatii. Pentru a face o evaluare corecta a proprietatii se tine cont de mai multe aspecte, cum ar fi zona, suprafata, tipul de finisaje, etajul, compartimentarea si lista poate continua. Exista totusi un aspect extrem de important intr-o tranzactie de care nici un client nu tine cont, si anume, valoarea morala si trairile placute ale vanzatorului.

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care nu se tranzactioneaza majoritatea proprietatilor. Proprietarii adauga la pretul de vanzarea si sentimentele traite in sau pe acea proprietate. O evaluare corecta o poate face oricand un evaluator agreat ANEVAR care o sa va emita si factura pentru evaluarea facuta si care poate fi folosita oricand la orice banca si care spre surprinderea vanzatorilor, valoarea evaluata de specialist este mai mica decat evaluarea facuta de o agentie imobiliara.

 

5. Riscul de a nu reusi sa promovati eficient proprietatea si de a nu reusi sa empatizati cu clientii

Partea cea mai costisitoare, din tot acest lung proces de intermediere, o implica activitatea departamentelor de Marketing, de resurse umane, de IT, de prelucrare foto-video, domenii importante care ruleaza zeci sau chiar sute de miliarde de euro pe an si fara de care intermedierea unei proprietati in era tehnologiei nu ar fi posibila. Un plus valoare il au companiile imobiliare care sunt in trend cu modalitatile cele mai actuale si inovative de promovare, precum cea de prezentare a proprietatilor printr-un tur la 360 grade si a celor care cauta in continuu cele mai bune, mai rapide si mai ieftine solutii de intermediere. Acestea sunt doar o parte din solutiile folosite pentru descoperirea si tratarea corespunzatoare a potentialilor clienti.

 

6. Riscul de a pierde timp si bani, de a consuma multa energie, resurse si nervi 

Pe langa cele amintite pana acum, mai pot fi adaugate si servicii aditionale puse la dispozitia clientilor si a vanzatorilor precum, preturi mai mici la tot ce implica costuri, la institutiile cu care trebuie sa intri in contact intr-un proces de intermediere, asemeni bancilor, notarilor, evaluatorilor, emitentilor de certificate energetice, designer-ilor etc. La aceste institutii, o parte din companiile imobilare au negociate parteneriate care ii ajuta sa rezolve problemele mult mai usor si mai rapid la un cost mai redus decat daca ar merge un client direct.

 

Toate subiectele aduse in discutie pana acum contribuie la transformarea potentialilor clienti in clienti finali, la reducerea riscurilor, la reducerea costurilor cu intermedierea unei proprietati, la trairea unei experiente placute, unice si la bucuria de a incepe o noua viata in casa mult visata.

Mai sunt si alte lucruri care ar mai putea fi adaugate, dar ne vom opri aici, vrem doar sa intelegeti ca in spatele muncii unui agent imobiliar se ascund riscuri enorme, atat personale, cat si financiare.

Daca ati reusit sa parcurgeti toate aceste randuri, sunt sigur ca in viitor veti pune  altfel in balanta riscurile care sunteti dispusi sa vi le asumati atunci cand va gandi sa recomandati, sa vindeti sau sa achizitionati o proprietate, poate chiar veti incerca sa acordati o sansa unei firme de imobiliare care este dispusa sa va demonstreze abilitatea de vanzare si sa va prezinte un plan de marketing verificabil care sa va convinga ca vor reusi sa va vanda proprietatea sau sa va gaseasca proprietatea mult visata.

Pana data viitoare, va doresc mult succes in tot si in toate!

Bafta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparati ofertele